Överlåtelse-besiktning

Visst är det en härlig känsla! Man hittar sitt drömhus och skapar sig direkt en bild av hur livet skall bli där. Hur hela familjen hittar hem och trivs. Samtidigt finns kanske en oro och osäkerhet kring husets skick? Oroa dig inte, vi hjälper er med överlåtelsebesiktningen.

När vi besiktigar

Alingsås Byggkonsult AB är specialiserad på överlåtelsebesiktningar med utgångspunkt att husköpet ska bli en så trygg affär som möjligt. Vår metod säkerställer att granskningen av ditt blivande hus görs – steg för steg. Resultatet av besiktningen blir mycket tillförlitligt och ni vet vad huset är i för kondition.

Vad ingår i en överlåtelse-besiktning?

En noggrann okulär byggbesiktning av alla tillgängliga och åtkomliga utrymmen samt mark i nära anslutning till huvudbyggnaden. Noteringar av iakttagelser om huset dokumenteras under besiktningen. Besiktningen är okulär vilket innebär att synintrycket är avgörande, inga instrument används. Inga ingrepp görs heller i byggnaden.


Dolda fel

Fel som inte går att upptäcka vid en okulär besiktning kan vara dolda. Det ligger i säljarens intresse att upplysa köparen om kända fel och brister. Visar det sig att huset har dolda fel är säljaren ansvarig för dessa i tio år efter tillträdet.

Säljaren kan med ett utlåtande som underlag till försäkringsbolag teckna en ”dolda fel försäkring” för att ha som en säkerhet om dolda fel uppdagas. Försäkringsbolagen har olika villkor för att få teckna försäkring och betala ut eventuell ersättning. Du som köpare kan då få ett försäkringsbolag som motpart vid en eventuell tvist.

Om säljaren inte har försäkring och ni hamnar i tvist om fel i fastigheten så skall du vara medveten om att processen blir lång och besvärlig. Den kostar mycket pengar, tid och bekymmer. Utgången av processen är oviss.


Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss? Då kan du enkelt nå oss vi vårt kontaktformulär eller via e-post och telefon enligt uppgifter längst ned på sidan.

Ni kan även följa oss på våra sociala medier för att få reda på mer om oss, se länkar i sidofot.

Copyright - Alingsås Byggkonsult

Kontakta oss

Alingsås Byggkonsult AB

Laggarebacken 13a

441 57 Alingsås

niklas@abygge.se

073-5000875

Anlita oss

Att anlita en besiktningsman är viktigt för diverse byggprojekt och för att se till att alla moment uppfyller alla krav på ett korrekt utfört arbete. Anlita oss på Alingsås Byggkonsult AB när du behöver en erfaren och kunnig besiktningsman.